Изработија...

Организатори и главни реализатори:
Веле Солунчев и Дарко Булдиоски

Автори на текстовите:
д-р Љупчо С. Ристески, м-р Даворин Трпевски, Владимир Јаневски, Инец Црвенковска, Драган Величковски, Ана Ашталковкса, Вече Солунчев, Дарко Булдиоски

Фотогрфии и снимки:
Архив на Институтот за Етнологија и Антропологија
(професори, асистенти и студенти од различни генерации)

Аудио подготовка:
Веле Солунчев

Графичко обликување:
Дарко Булдиоски

Превод на англиски:
Илина Јакимовска
(наскоро и онлајн)

4 comments:

Photo Volan said...

Ај нека Ви тргне ...

Marija said...

Браво за идејата и за трудот.

Луција Заменек said...

Одлично. Секоја ви чест на оригиналноста.

Александра Тодоровска said...

Прекрасно. Честитки до ПЛЕТ ONLINE за целокупната работа. Објавените истражувачки трудови се од огромно значење, бидејки ги прикажуваат македонските обичаи, традиции и културни вредности. Истовремено претставуваат исклучителна важност за надоградување на нашето знаење.
Ви посакувам голем успех.
Со сета почит, Александра Тодоровска