Вовед 2.0

Поминаа повеќе од пет години. Некои работи се сменија, некои не. Некои продолжија со етнологијата, некои не. А некаде во меѓувреме заводот стана институт.

Јас лично припаѓам на онаа група која се најде себеси на друго место, во други води, но ниту во еден момент не заборавив на етнологијата и на вечното мото: сė е етнологија.

ПЛЕТ, задно со уште неколку други проекти, одбележа неколку генерации студенти, одбележа многу незаборавни теренски истражувања, многу испеани песни, непреспиени ноќи, долги патувања и мноооогу эабележано/зачувано богатство.

Зошто Плет Online?

За да остане вечно. За да посведочи подолго. За да биде уште безброј пати трн во кожата или иницијална каписла. Затоа што многу луѓе не успеаја да стигнат до копија. Затоа што многумина само слушнале, или го виделе, ама никогаш не го поседувале. Затоа што некои работи седеа заробени само кај малкумина. Ете затоа.

Истражувајте!!! Откривајте!!! Инспирирајте се!!! Уживајте!!!

Дарко Булдиоски

No comments: